Hur fångar man gädda?

Att fånga en gädda över 10 kilo är en av de största utmaningarna som en fiskare stöter på och här krävs det extremt stort tålamod för att man ska lyckas. Anledningen till att stora gäddor har blivit just stora är för att de har lärt sig att akta sig för ovanliga ljud och är mycket försiktiga, de håller sig helt enkelt undan från faror. Detta är ljudkänslighet som små gäddor inte riktigt har hunnit utveckla. Därför är det enklare att fånga en mindre gädda än en stor gädda.

3715400764_6a416b18af_bNär du är ute efter att fånga gädda gäller det att tänka som en jägare som smyger sig på ett rådjur, minsta lilla onödiga ljud kan skrämma bort gäddan och det är därför viktigt att vara försiktig i alla situationer. Inga onödiga plask eller stora dunkar. Gäddan har ett vibrationssinne som gör att den har mycket god översikt över sitt närområde och eventuella förändringar i det. Därför är det viktigt att man som fiskare smyger sig på gäddan. Dessutom har gäddan ett utmärkt färgseende vilket innebär att du som fiskare bör bära naturnära färger när du fångar en gädda.

När du vill fiska gädda så ska du satsa på att använda dig av en liten båt, och om du är i behov av en motor ska du använda dig av en liten elmotor som inte stör så mycket. Det finns mängder med fiskeutrustning för stora fiskar som kan underlätta för dig när du fiskar gädda. Ha dock i åtanke att det ska vara så enkelt som möjligt, då har du absolut störst chans att få napp. Det är en konst att fiska gädda och det tar många år innan dess att du har bemästrat denna konst till fullo. När man väl har gjort det kan man ta sig an de flesta svårare fiskar utan problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *