Generella tips vid fiske

Att fiska innebär inte bara att fånga sitt byte, utan det handlar om så mycket mer. Det hela börjar med att man kanske behöver komma ifrån stan, andas in frisk luft ute i naturen och få uppleva tystnaden med andast fåglar som kvittrar runt sig. Att ta sig ut en helg för att fiska kan vara en riktigt befriande känsla, men kräver såklart också en hel del planering. Om man inte är van vid fiske ute i det gröna så kan det vara värt att läsa på lite om ämnet, innan man ger sig ut på äventyr. Här följer några tips för den som skall ut på sin första fiskeresa.

Generella tips gällande fiske

fishing-844970_960_720Jaha, vad innebär då detta? Först så bör man fundera på vilken utrsutning som man skall ha med sig. Rätt utrustning beror såklart på vilken sorts fisketur man skall ge sig ut på, men det finns några generella saker som man bör tänka på oavsett vilken sorts utrsutning man behöver. Man bör fundera på vilket sorts vatten som man skall ge sig ut på, om det är öppet hav, på is, en lugn sjö eller ett levande vattendrag. Olika vatten har olika sorters fiskar, olika sorters väder som man bör förhålla sig till.

Innan man ger sig ut så bör man alltid meddela någon i sin närhet var man skall fiska och ungeför hur länge man har tänkt att vara ute på egen hand. Om olyckan skulle vara framme så bör alltid en annan person veta var man befinner sig. Kommer man inte hem inom utsatt tid så bör personen veta var man skall leta efter individen som försvunnit. Det är inte alltid som ens mobil har teckning och detta är därför en mycket lätt men viktig detalj att tänka på. Gällande teckning på mobilen så kan man inte heller garantera att kart- och gps funktionen stämmer helt säkert. Att ha med sig en karta och kompass är därför inte heller en dum idé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *